Legile justiţiei. Orban: Pregătiţi pentru bătălie

Ludovic Orban a susţinut că liberalii sunt pregătiţi pentru bătălia pe Codul penal şi Codul de procedură penală.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat duminică, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că liberalii sunt pregătiţi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie în cazul unor modificări aduse legislaţiei penale, la fel cum au procedat şi în cazul legilor Justiţiei.

'Aţi văzut tactica noastră, avem propriile amendamente (...), am folosit toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziţie, ştiţi foarte bine că am atacat la Curtea Constituţională şi că (...) aproape toate articolele pe care le-am atacat au fost declarate neconstituţionale. Redezbaterea în Parlament, ca urmare a declarării neconstituţionalităţii acelor articole, se datorează Partidului Naţional Liberal, iar bătălia va continua. Dacă vor continua să insiste pe introducerea unor articole acolo unde articolele au fost declarate neconstituţionale, vom ataca din nou la Curtea Constituţională. (...) De asemenea, ne-am pregătit pentru bătălia pe Codul penal şi pe Codul de procedură penală', a declarat Orban.

Întrebat în ce constă pregătirea în cazul eventualelor modificări ale legislaţiei penale, liderul liberal a răspuns că va exista o opoziţie faţă de toate amendamentele propuse de majoritatea parlamentară.

'Ne-am pregătit cu propriile noastre puncte de vedere, cu propriile noastre amendamente şi mai ales cu o poziţie contrară faţă de toate amendamentele care încă nu sunt oficiale, numai au apărut în spaţiul public, care sunt depuse de majoritatea PSD-ALDE', a precizat preşedintele PNL.

[citeste si]

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, anunţase sâmbătă, la Congresul PSD, că modificarea Codurilor penale urmează să fie realizată până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel