Legile Justiţiei: Dan Barna (USR) 'OFICIAL, lupta s-a redeschis'

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că după adoptarea modificărilor la legile Justiţiei, 'în mod oficial, lupta s-a redeschis', menţionând că la finalul acestei luni USR va demara strângerea de semnături pentru campania 'Fără penali în funcţii publice'.

'De ceea ce ne temeam nu am scăpat. Practic, a început din nou. Dacă anul trecut ne-am bătut pe legile Justiţiei şi societatea a fost încă captivă în problema legilor Justiţiei şi în problemele personale ale lui Liviu Dragnea şi camarilei sale, începând de astăzi, în mod oficial, lupta s-a redeschis. Pare că şi anul acesta va fi nu despre România, nu despre infrastructură, educaţie sau sănătate, va fi tot despre legile Justiţiei. Considerăm votul de astăzi ca un preambul şi o deschidere a atacului pe Coduri (penale - n.r.), care, de asemenea, a fost anunţat', a afirmat Dan Barna la Parlament.

El a spus că, din această perspectivă, poziţia USR a fost una explicită, parlamentarii partidului purtând tricouri cu mesajul 'fără penali', 'transmiţând de fapt mesajul pe care societatea din România îl strigă deja de peste un an'.

'Dacă n-am fi avut penali în funcţii publice, probabil azi am fi discutat despre ce contează cu adevărat pentru România. Din această perspectivă ţin să vă anunţ că începând de la finalul acestei luni campania 'Fără penali în funcţii publice' va fi demarată. (...) Practic, de la finalul lunii vom începe strângerea de semnături. În trei zile vom începe distribuirea listelor la nivel naţional ', a adăugat Barna. Liderul USR a susţinut că a purtat discuţii cu reprezentanţii PNL pentru a ataca la Curtea Constituţională legile Justiţiei.

Efectele pentru România

'Am avut aceste discuţii (privind sesizarea CCR - n.r.) cu colegii de la PNL şi cu preşedintele Ludovic Orban şi avem un acord în sensul acesta, deja înainte de a ajunge în situaţia pe care am anticipat-o, pentru că dincolo de bucuria pe care PSD trebuie să o simtă în momentele acestea, efectele pentru România sunt unele devastatoare pe plan extern', a subliniat Dan Barna.

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că, la rândul său, speră ca preşedintele Klaus Iohannis să sesizeze Comisia de la Veneţia.

'Lupta va continua. Vom încerca pe toate căile să contestăm în faţa Curţii Constituţionale. (...) Suntem obligaţi să luptăm pe toate căile. Sperăm din partea preşedintelui o reacţie, pentru că vor veni aceste legi la promulgare şi are posibilitatea unei reexaminări, poate că va sesiza şi Comisia de la Veneţia, e în atributul său. Toţi care suntem implicaţi în aceste proceduri de adoptare a legilor trebuie să ne aducem aportul pentru a minimiza cât se poate impactul negativ al acestor legi', a spus Stelian Ion, adăugând că, din păcate, şeful statului a rămas singurul care mai poate face această sesizare.

[citeste si]

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, modificările la cele trei legi ale Justiţiei - 304/2004 privind organizarea judiciară, 303/2004 privind statutul magistraţilor şi 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM. Parlamentarii USR au protestat în plen, purtând tricouri albe cu mesajul '#fără penali'. AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel