Legile Justiției. Orban: Bătălia continuă. Suntem alături de preşedinte

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că Partidul Naţional Liberal este alături de preşedintele Klaus Iohannis.

"Din păcate, nici majoritatea parlamentară şi nici CCR nu au acceptat să aştepte până iau o decizie, ca punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia să fie emis (...). Susţinem demersul preşedintelui, solicitarea de reluare în dezbatere a Legilor Justiţiei şi vom susţine amendamente în sprijinul punctului de vedere exprimat de Comisia de la Veneţia, care în cea mai mare parte coincide cu punctele de vedere exprimate de noi pe parcursul dezbaterilor în cadrul Parlamentului şi în cadrul sesizărilor pe care le-am depus la CCR", a susţinut Orban.

În ceea ce priveşte promulgarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, arată liderul PNL, preşedintele a fost clar că nu a vrut să o promulge, doar că era obligat de Constituţie.

"Ca atare, faptul că preşedintele respectă Constituţia, chiar dacă nu este de acord cu conţinutul legii, lucru pe care de altfel l-a exprimat în repetate rânduri, nu poate să fie considerat un motiv de critică pentru preşedinte, pentru că preşedintele a făcut-o în virtutea atribuţiilor sale constituţionale.

Cu siguranţă, bătălia pe Legile Justiţiei va continua şi suntem alături de preşedintele Klaus Iohannis în susţinerea adoptării unor modificări la cele trei legi, care să fie conforme standardelor la nivel european în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor şi libertăţilor, în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, în ceea ce priveşte buna funcţionare a puterii judecătoreşti", a afirmat preşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel