Legile Justiției. Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, mesaj clar

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a vorbit în cadrul unui interviu acordat România Tv, despre modificările aduse legilor Justiției.

Întrebat cum afectază activitatea DIICOT aceste modificări, Horodniceanu a răspuns: ”Vă dau un singur exemplu, se modifică dispozițiile referitoare la pensionare și în consecință, magistrații care au o vechime de 20 ani în profesie, indiferent de vârstă, se vor putea pensiona. Acest lucru ar putea să afecteze grav sistemul judiciar, nu numai DIICOT-ul. Dacă mâine legea ar intra în vigoare din DIICOT ar trebui să plece mai mult de jumătate din procurori, ceea ce ar face ca activitatea să nu fie blocată, ci imposibil de executat.”

În ceea ce privește vechimea cu care se va putea intra în DIICOT, șeful instituției spune că 14 ani este o vârstă destul de mare, având în vedere că 65% dintre procurorii Direcției sunt tineri. 

Procurorul șef DIICOT a afirmat faptul că ”timorarea judecătorului respectiv n-ar putea aduce nimic bun. Presiunea suplimentară față de presiunea care deja există, a îl apăsa în plus cu o nouă responsabilitate, ar putea fi de natură să îl timoreze, nu cred că ar putea să aducă nimic bun anchetei.”

Referitor la implementarea Directivei pe modificările care urmează să afecteze ambele Coduri, Horodniceanu are convingerea că aceste propuneri nu vor trece.

”Dacă vor trece, aceste propuneri ar îngreuna foarte mult până la, pe alocuri, a bloca activitatea în unele dosare penale.”, a spus acesta la România TV.

”Sistemul a avut derapaje”

”Într-adevăr, sistemul a mai avut derapaje, a mai avut sincope, în activitatea unuia sau altuia dintre magistrați. Cred că este foarte important pentru noi să ne rezolvîm aceste probleme din interior. Când ne aflăm în derapaj. Noi DIICOT, putem să cerem CSM-ului revocarea față de acele persoane care nu se mai încadrează în activitatea instituției”, a mai afirmat șeful Antimafia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel