Legi Justiție. Mutarea de ultimă oră a Secţiei pentru procurori a CSM

Justiție
Justiție

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, convocarea adunărilor generale ale procurorilor pentru formularea unui punct de vedere privind modificările aduse legilor Justiţiei prin ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern cu o zi în urmă.

„În şedinţa din data de 20 februarie, Secţia pentru procurori a hotărât convocarea adunărilor generale ale procurorilor în vederea formulării unui punct de vedere referitor la modificările legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004, aduse prin OUG adoptată în şedinţa de Guvern din data de 19 februarie, modificări care privesc activitatea Ministerului Public', se arată într-un comunicat.

Secţia pentru procurori a CSM a transmis marţi că modificările aduse de Guvern legilor Justiţiei privind delegarea în toate funcţiile din cadrul Ministerului Public pentru care numirea se face de preşedinte sunt de natură să afecteze grav activitatea Parchetelor. „Facem precizarea că membrii Secţiei au luat la cunoştinţă de conţinutul ordonanţei de urgenţă în data de 18 februarie, când a fost transmisă la Consiliu pentru avizare. Membrii procurori nu au avut cunoştinţă de vreun demers instituţional, altul decât cel privind amânarea intrării în vigoare a dispoziţiilor privind admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii şi cu atât mai puţin de conţinutul acestor propuneri despre care se susţine că ar aparţine Consiliului Superior al Magistraturii', precizau reprezentanţii Secţiei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, avizarea numirii procurorilor în funcţiile înalte, în acord cu recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia şi principiul legal al separării carierelor, instituit prin articolul 3 din Legea 303/2004, trebuie să rămână în competenţa Secţiei pentru procurori, iar selecţia candidaţilor să fie făcută exclusiv din rândul magistraţilor procurori.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel