Legi Justiției. Predoiu (PNL) -Gârbovan (UNJR), scandal. ”Deci, cine dezinformează, de fapt?!”

Deputatul PNL Cătălin Predoiu se războiește cu președinta UNJR, Dana Gârbovan. 

Dana Gârbovan a scris pe Facebook, în această dimineață, următoarele: 

”Domnul Catalin Predoiu induce in eroare opinia publica prin omisiune, lasand sa se inteleaga ca UNJR ar fi trimis Comisiei, la miez de noapte, propuneri privind infiintarea si functionarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

FAPTE:

1. UNJR nu a trimis nici un amendament membrilor Comisiei la miezul noptii, asa cum fals a lasat sa se inteleaga domnul deputat Catalin Predoiu. In fapt, toata corespondenta cu aceasta Comisie parlamentara se face prin secretariatul ei si nu direct cu membrii acesteia.

2. La finalul sedintei din data de 05.12.2017, dupa ce toate partidele au facut declaratii politice cu privire la infiintarea sau nu a unei directii/sectii in cadrul Parchetului General care sa investigheze infractiunile din justitie, s-a decis ca in sedinta de a doua zi sa se vorbeasca pe amendamentele DEJA propuse.

In proiectul initial de modificare a Legii 304/2004 exista o sectiune care privea infiintarea unei astfel de directii. La aceste propuneri deja incluse in proiect, alti membrii ai Parlamentului au adus amendamente sau completari, iar asociatiile profesionale au facut propuneri de amendare/completare/ eliminare.

Pe toate aceste texte urma sa se discute pe data de 06.12.2017, in sedinta care era programata pentru ora 14.00.

Inregistrarea sedintei este pe internet si poate fi consultata de oricine doreste.

3. Pentru a usura dezbaterile din sedinta care era programata pentru data de 06.12.2017, am copiat toate acele amendamente si propuneri care DEJA erau in documentul de lucru si le-am pus intr-un document distinct, unde le-am structurat si sistematizat pentru a fi mai usor de urmarit.

[citeste si]

Au fost mai multe propuneri/amendamente, unele cu nume diferite pentru aceasta structura, altele care se bateau cap in cap, se dublau ori aveau numere diferite pentru alineate.

Daca va uitati pe internet, puteti gasi tabelul cu toate amendamentele si propunerile facute.

Noi am extras propunerile deja existente, le-am sortat si le-am pus impreuna intr-un document pentru a putea fi analizate mai usor, forma finala fiind sustinuta si de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR).

4. Documentul in cauza a fost trimis secretariatului Comisiei inainte de sedinta ce era programata la ora 14.00 tocmai pentru ca toata lumea sa-l poata studia in timp util.

Data fiind situatia din Camera Deputatilor din data de 06.12.2017, sedinta programata pentru ora 14.00 s-a amanat pentru 16.00, apoi pentru 18.00 iar apoi s-a amanat pentru a doua zi.

Asadar, afirmatia domnului deputat Catalin Predoiu, preluata de presa, ca UNJR ar fi trimis amendamente la miezul noptii pentru o sedinta ce era programata pentru dezbateri cu 10 ore inainte frizeaza atat logica, cat si starea de fapt.

Asa cum am mai afirmat inca de cand s-a pus in discutie publica posibilitatea unui proiect de modificare a legilor justitiei, UNJR se va implica in tot acest proces legislativ pledand pentru eliminarea propunerilor care ar afecta independenta justitiei si sustinand toate acele amendamente si propuneri care vor intari independenta justitiei si creste calitatea actului de justitie. Pozitiile pe care le-am avut in cadrul Comisiei si propunerile pe care le-am facut dovedesc acest lucru.

Spatiul public abunda in speculatii, in jumatati de adevar si manipulare, sunt exprimate foarte multe concluzii si ingrijorari dramatice, care nu au insa nici un fundament in textele adoptate de Comisie ori nici macar vreo legatura cu textele puse in discutie.

Toate dezbaterile Comisiei, toate propunerile, toate amendamentele, atat cele respinse, cat si cele admise, sunt publice, si pot fi gasite, cu un minim efort facut de cei interesati, pe internet.

Fiecare persoana poate afla de catre cine au fost facute aceste propuneri, care este fundamentul lor, daca sunt bune sau, dimpotriva, sunt periculoase,

Este pentru prima data cand se discuta transparent despre modificari la legile justitiei si, pana la urma, aceasta situatie poate fi si un exercitiu bun pentru fiecare persoana interesata de a-si filtra singura informatia, sa caute, sa puna intrebari si apoi sa traga concluzii.”

REACȚIA lui Cătălin Predoiu

”Ceea ce am susținut în fața Comisiei parlamentare Iordache (amendamentele UNJR au fost primite de membrii comisiei în noaptea de 6 spre 7 decembrie prin email) a fost confirmat de președintele Comisiei, Florin Iordache, și de vicepreședintele acesteia, Marton Arpad (vezi înregistrarea video cu replica celor doi la solicitarea mea de a nu se discuta amendamentele UNJR primite în noaptea precedentă desfășurării lucrărilor Comisiei, pentru că nu au fost depuse procedural). Deci, cine dezinformează, de fapt?! Refuz să polemizez cu un magistrat care atacă în public, neîntemeiat, un parlamentar (din opoziție). În acest fel, înțeleg să respect Codul deontologic parlamentar, care implică o obligație de rezervă a parlamentarilor față de magistrați..” a spus deputatul PNL Cătălin Predoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel