EXCLUSIV  Legi Justiție. Remus Borza îl face ipocrit pe Robert Turcescu- VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Invitat la interviurile DCNews, deputatul Remus Borza a criticat legile inspirate din Statele Unite ale Americii.

Deputatul Remus Borza a discutat, în exclusivitate pentru DCNews despre statutul de procuror general:

"Cu toate că președintele indiscutabil în America are prerogative mult mai largi decât președintele României- vorbim de o republică prezidențială, în care președintele SUA este și șeful guvernului- procurorii generali nu sunt numiți de președinte, ci sunt numiți de Senat. Se dorea la un moment dat să ne însușim și noi acest model, dar până la urmă reacțiile au fost destul de vehemente și astfel președintele a rămas bine mersi să numească judecătorii", a spus Remus Borza.

Întrebat despre legile din SUA, acesta a răspuns: "Ăsta este modelul în care funcționează justiția americană. Iată că modelul american e proslăvit, e funcțional, de vreo câteva sute de ani în Statele Unite și la noi a fost primit cu răceală". 

Întrebat dacă Robert Turcescu, luptătorul cu Rusia, este împotriva modelului american, Remus Borza a răspuns: ”De aceea vorbeam despre ipocrizie, după care cealaltă temere fundamentală a fost legată de independența procurorilor, vedeți iarăși foarte vocal procurorul general al României, pe mine mă surprinde o astfel de poziție publică pentru că evident prin statutul propriu magistraților nu trebuie să aibă luări sau poziții politice, ori toate luările de poziții ale procurorilor generali din ultimele două-trei luni sunt veritabile luări de poziții politice sau puncte de vedere politice. Dacă e să mergem la Constituție, legea fundamentală, acolo spune foarte clar că activitatea procurorilor se exercită cu respectarea principiului legalității, al imparțialității, al controlului ierarhic superior și al subordonării față de ministrul Justiției. Asta spune la Constituție”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel