EXCLUSIV  Legi justiție. Remus Borza: Ipocrizii, demagogii, populism

Justitia
Justitia

Deputatul Remus Borza a descris în termeni duri toate mișcările din jurul legilor justiției. El a spus că în total au fost aproximativ 700 de amendamente, în ciuda zecilor de mii anunțate. 

"Au fost 700 de amendamente, dar asta nu înseamnă că sunt puține. Aș încerca să caracterizez în câteva cuvinte toată această agitație și retorică din spațiul public, ca fiind manifestarea unei crase demagogii, ipocrizii, populism, ignoranță și manipulare. Cred că am folosit tot arsenalul. Putem dezvolta fiecare dintre aceste calificative, ca să spun așa. Sunt dator cu câteva considerații de ordin general: ne place tuturor să credem că într-o democrație, unde se vorbește de principiul separației puterilor în stat. Puterii legislative i se recunoaște statutul de primul între egali, concept vechi de vreo 3000 de ani, din perioada Greciei Antice, acolo unde s-a inventat și democrația. Asta pentru că este singura putere care se legitimează printr-un vot. Celelalte două, Executivă sau Judecătoarească sunt puteri numite. Este apanajul Parlamentului să dea legi, fie ele chiar și proaste. Obligația procurorului sau a judecătorului este să aplice legea, chiar și proastă, " a spus Remus Borza la DCNews Live.

El spune că schimbarea legilor justiției era una necesară, ele având o vechime de 14 ani, între timp survenind modificări importante. 

"Necesitatea unui astfel de pachet era imperativă. Să nu uităm, sunt legi din 2004, iată de aproape 14 ani. Între timp s-au succedat niște evenimente. Am fost primiți în Uniunea Europeană. A trebuit să implementăm pe repede înainte total quo-ul în legislația internă și de multe ori am făcut-o printr-o traducere eronată. Este și motivul pentru care avem o inflație legislativă și multă maculatură," a mai spus Remus Borza.

Vezi răspunsul complet:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel