Legi Justiție. Orban, scrisoare pentru Tudose: Nu le luați dreptul românilor

Ludovic Orban, președinte PNL, i-a transmis premierului Mihai Tudose o scrisoare privind legile Justiției.

"Vă transmit acest mesaj public pentru a avea conștiința împăcată în fața cetățenilor acestei țări, dar și cu speranța că, totuși, vă va pune pe gânduri și, în cele din urmă, vă va determina să nu mai fiți pasiv, respectiv să nu mai fiți complice ororilor întreprinse în aceste zile.

Am urmărit cu interes luările de poziție sumare și lapidare pe care le-ați avut în ultima perioadă în raport cu semnalele alarmante venite din societatea românească, dar și din partea partenerilor internaționali.

Oricât v-ați dori să creați senzația că sunteți paralel cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislației din Justiție și celei din domeniul penal, nu puteți păcăli pe nimeni dintre cei cu o minimă inteligență. Sunteți în fruntea Guvernului tocmai prin sprijinul acestei majorități parlamentare PSD-ALDE, captivă lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. În același timp, în actualul context politic, prin poziția deținută sunteți și garantul acestei majorități parlamentare. Nimic din ceea ce își permite să facă PSD-ALDE în Parlament nu ar fi posibil fără acordul tacit al dumneavoastră.

Scenetă de tipul „polițistul bun – polițistul rău"

Dacă de ochii lumii credeți că jucați într-o scenetă de tipul „polițistul bun – polițistul rău", vă asigur că este cea mai odioasă și de prost gust piesă jucată vreodată în România. Nu se poate ca din poziția de prim-ministru să nu fi primit avertismentele explicite ale ambasadelor occidentale față de ceea ce se petrece azi în România, cu mult mai clare și cu mult mai ferme decât luările publice de poziție.

Nu se poate să nu știți că ceea ce face PSD-ALDE în Parlament deteriorează grav imaginea României și va compromite pe termen lung capacitatea țării de a-și promova interesele în plan european și internațional.

"Vă somez să luați atitudine față de acest derapaj de la democrație în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeți pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democrației, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independența Justiției, afectează drepturile și libertățile fundamentale. În caz contrar, dacă legile vor fi adoptate și dacă ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastră, nu vă rămâne de făcut decât un singur lucru: să vă depuneți mandatul de prim-ministru.

Domnule prim-ministru,

Lucrurile au ajuns într-un punct critic, în care obtuzitatea actualei majorități PSD-ALDE comportă riscuri de instabilitate socială accentuată. Continuarea acestor demersuri parlamentare, în acest mod abuziv, nu face decât să radicalizeze mișcările de protest din societate. Iar dacă nu sunteți convins de justețea acestora, vă invit să vă răspundeți singur la următoarea întrebare: Ce-i veți spune unei persoane apropiate atunci când va fi victima unei infracțiuni care nu va putea fi dovedită? Că trebuia scăpat Dragnea și Tăriceanu și «asta-i viața»?

Nu le luați dreptul românilor la Justiție, pentru că este garanția stabilității sociale a unei democrații. Nu afectați drepturile și libertățile majorității cetățenilor pentru a oferi privilegii unei grupări de potentați. Nu așezați agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceți pe oameni în pragul disperării pentru a-și face dreptate singuri.

Nu stați cu mâinile încrucișate în fața căsăpirii legilor Justiției și a legilor în domeniul penal, nu vă comportați ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea – Tăriceanu, nu acceptați postura de slugă care își ronțăie liniștită ciolanul primit, în vreme ce în fața dumneavoastră se petrec aceste atrocități. Românii nu vor uita și nu vor ierta un astfel de comportament", a transmis Ludovic Orban într-o scrisoare către Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel