Legi Justiție, Juncker mesaj către România. Chirieac: Influențat de Iohannis

Jean Claude-Juncker, președintele Comisiei Europene, lansează un avertisment clar către România, în contextul Legilor Justiției. 

Jean Claude-Juncker a declarat că dacă Legile Justiției rămân în forma actuală, discuțiile despre MCV și aderarea la spațiul Schengen se vor pune în alți termeni. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3: ”MCV-ul continuă pentru că cineva are interese să continue, MCV-ul neajutând cu nimic la funcționarea justiției din România. De fiecare dată, MCV-ul a avut o imagine mult prea bună față de justiția din țară noastră, descrierea acesteia în Mecanismul de Cooperare și Verificare este mult, mult mai bună decât dezastrul din realitate. Chestiunea asta nu ne-a ajutat deloc, iar în spațiul Schengen, din motive politice, aberante, care nu sunt trecute în Tratatul de aderare, România nu este inclusă deși îndeplinește toate condițiile de la 31 martie 2011. Eu, în declarația dlui Juncker, văd două lucruri: cred că a fost influențat de atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care respinge în bloc modificarea legilor justiției - este opinia politică a dlui președinte - și dânsul a spus că se va implica total; al doilea lucru care mi se pare esențial este că președintele Juncker a spus că va aștepta decizia CCR. În termeni diplomatici, președintele Juncker spune că dacă noile legi ale justiției sunt constituționale nu mai are nimic de spus. Dacă ar fi neconstituționale, mi se pare firesc să ieșim cu toții în stradă. Esența este că Juncker ne spune: așteptăm decizia CCR. Până acum, CCR a descoperit că niciuna dintre legi nu este neconstituțională în ansamblul său, dar că în corpul legii sunt lucruri care trebuie explicate.” 

Fraza esențială din declarația lui Juncker

Bogdan Chirieac a afirmat: ”Eu mai degrabă am văzut o presiune mare asupra președintelui Jucker. Cine o face, nu știu. Se exercită o presiune ridicată la vârful Comisiei Europene împotriva României. Mi-e clar că este împotriva României, din nefericire, în acest moment. Dl Juncker a spus că problema la Schengen și MCV se va pune altfel, dânsul știind că România este ținută în afară, în mod arbitrar. A dat și acest termen, anume ”așteptăm decizia CCR“. Din momentul în care CCR va decide dacă legile sunt perfect constituționale, e clar că demersul și îngrijorarea lui Juncker nu vor mai avea obiect. Fraza esențială pe care a dat-o Juncker, probabil un prieten al României, este aceasta ”așteptăm totuși decizia CCR“. Indiferent ce lobby ai la Bruxelles, Juncker a spus: CCR va decide.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel