Legi justiție. Iordache: MAE va vorbi cu ambasadele

Florin Iordache
Florin Iordache

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a afirmat joi că Ministerul Afacerilor Externe este cel care va avea un dialog, mai departe, cu mediul diplomatic despre modificările la legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004. 

Florin Iordache i-a transmis lui Teodor Meleşcanu mai multe documente, printre care unul în care sunt prezentate modificările la legile Justiţiei, cele trei proiecte de modificare a legilor menţionate, precum şi versiunea lor în limba engleză. 

Forma finală a modificărilor la legile Justiţiei, ce a rezultat în urma dezbaterilor din Parlament, reprezintă în proporţie covârşitoare propuneri aparţinând Consiliului Superior al Magistraturii şi asociaţiilor profesionale, se menţionează în documentul de prezentare a modificărilor celor trei legi ale Justiţiei - Statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi organizarea şi funcţionarea CSM. 

De asemenea, documentul precizează că, "din 2004, de când s-au adoptat cele trei legi ale Justiţiei, şi până în prezent, acum este prima dată când modificările la aceste legi se fac prin procedură parlamentară transparentă, prin dezbateri publice şi cu implicarea tuturor părţilor interesate". 

"Pe site-ul Comisiei am făcut o scurtă prezentare cu modificările la cele trei legi şi tot pe site-ul Comisiei a fost acea comunicare şi legile în sine traduse în limba engleză. Datorită faptului că din partea anumitor ambasade s-a primit un punct de vedere care viza că a fost amputată independenţa Justiţiei, că a fost diminuată lupta împotriva corupţiei, am considerat necesar pentru o corectă informare a tuturor partenerilor externi şi a tuturor celor care sunt interesaţi de reforma privind cele trei legi să consulte şi să vadă modificările şi am făcut şi o scurtă prezentare a acestor modificări, ţinând cont de deciziile Curţii Constituţionale, de deciziile Comisiei de la Veneţia, de solicitările asociaţiilor profesionale. Această scurtă prezentare, cât şi legile în sine se găsesc pe site-ul Comisiei şi le-am tradus în ideea că Ministerul Afacerilor Externe este cel care este în contact fie cu ambasadele (n.r. - străine din Bucureşti), fie cu ambasadele noastre din exterior", a declarat Florin Iordache. 

El a adăugat că mai departe Ministerul Afacerilor Externe va avea un dialog cu ambasadele. 

[citeste si]

"Mai departe, MAE va avea un dialog cu ambasadele noastre. Am înţeles de la domnul ministru Meleşcanu că dumnealui va stabili un program, pentru că înţeleg că o parte dintre ambasadori acum sunt plecaţi în vacanţa asta de sărbători, dar mai departe comunicarea cu ambasadele şi cu mediul diplomatic o va face Ministerul Afacerilor Externe", a precizat Iordache. 

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel