Legi Justiție-Iohannis. Konrad Adenauer, fundație apropiată de Merkel. Ce spune Chirieac

Konrad Adenauer, fundație politică apropiată de partidul Angelei Merkel, lansează un atac la coaliția de guvernare PSD-ALDE pe subiectul legilor Justiției. 

Într-un raport publicat pe site-ul fundației se arată că modificările sunt extrem de controversate. În text sunt criticate propunerile ministrului Tudorel Toader și modificările adoptate în Parlament. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis este lăudat că stă de partea statului de drept și de partea DNA. Concluzia este că speranța pentru îmbunătățirea pachetului de legi este foarte scăzută.

Informațiile au fost prezentate în emisiunea Anei-Maria Roman, în emisiunea "Esențial", de la Antena 3. Analistul politic Bogdan Chirieac a intrat, în direct, pentru a comenta acest subiect.

"Konrad Adenauer este o fundație privată care este, însă, utilizată de guvernul german pentru analize. Este un raport important. Altminteri, putem spune două lucruri. În primul rând, fie că dezinformarea care se face, la nivel occidental, vizavi de modificarea legilor Justiției, influențează și o fundație distinsă și competentă din Germania; fie, a doua chestiune, care poate fi mai gravă, se referă la faptul că în România, mișcarea de anulare a centrelor de putere, de menținere a unei stări de tensiune maximă în societate s-a deplasat dinspre SUA spre Germania", a spus analistul politic.

"Zicerea Germaniei mă îngrijorează mai mult decât zicerea americană pentru că în America există multe canale paralele prin care oamenii de decizie din Washington sunt informați de situația reală din România. În Germania există un singur canal determinant și acela este numai președintele Klaus Iohannis. Speram ca dânsul să utilizeze acest privilegiu altfel, nu pentru a provoca tensiune suplimentară în România", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel