Legi justiție. Alina Gorghiu, atac: E cea mai mare provocare

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat joi că pentru proiectele de modificare a celor trei Legi ale Justiţiei, adoptate în această săptămână de Senat în calitate de Cameră decizională, urmează controlul de constituţionalitate. 

"Urmează control de constituţionalitate pe cele trei Legi ale Justiţiei şi cred că e mai de interes ce urmează pentru că, dacă acest control de constituţionalitate va da dreptate Opoziţiei şi celor care au tras semnalele de alarmă până acum, cred că ar trebui să avem înţelepciunea să ne aşezăm şi să dezbatem cum trebuie aceste legi. (...) Va trebui să discutăm până cădem de acord pe nişte texte care se ridică la nişte standarde europene.

Şi cred că cea mai mare provocare, sper să nu vină la sfârşit de an între Crăciun şi Anul Nou, ci la începutul anului viitor, va fi transpunerea Directivei legate de prezumţia de nevinovăţie. Suntem cu toţii de acord că o directivă trebuie transpusă, dar obligaţia să o transpunem în limitele în care ea este redactată şi nu cu 80% dintre amendamente peste aceste limite", a declarat joi, în plenul Senatului, Alina Gorghiu, după adoptarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii. 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a informat, miercuri, că Uniunea va ataca la Curtea Constituţională a României toate Legile Justiţiei modificate, susţinând că există motive foarte serioase de anticonstituţionalitate. 

Senatul a mai adoptat, în şedinţele plenului de marţi şi miercuri, propunerea legislativă de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi propunerea legislativă de modificare a statutului magistraţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel