Poliţişti, bani de chirie, lege modificată. A fost promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care militarii şi poliţiştii vor putea opta să folosească banii pe care îi primesc pentru achitarea chiriei pentru plata ratelor la creditele pentru locuinţe. 

Astfel, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

Legea prevede că poliţiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imobiliar/ipotecar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţie lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut, dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar. 

Compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. Pentru aceste persoane sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe. 

Tot joi, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea: 

* Legii pentru modificarea art. 453 lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal; 

* Legii pentru modificarea alin. (1) şi (2) ale articolului 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului; 

* Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative; 

* Legii pentru modificarea art. 11 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011; 

* Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel