Legea pensiilor, promulgată. Liviu Dragnea, anunț de ultimă oră

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de modificare a Legii pensiilor. Prezent prin legătură telefonică la România TV, Președintele PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre modul de implementare a Legii.

Liviu Dragnea, Președintele PSD și al Camerei Deputaților, a declarat că pensiile se vor recalcula automat pentru fiecare om în parte.

Se va implementa ușor. Este un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii 263/2010. Toate pensiile vor fi recalculate din Oficiu, românii nu vor fi puși pe drumuri cu dosarele în brațe, să alerge din ghișeu în ghișeu. Casa de Pensii va reculca pensia pentru fiecare. A fost o decizie politică pe care am luat-o.

Pentru cei care nu știu cum se recalculează pensia: numărul de puncte acumulat pe perioada activității profesionale se împarte la numărul de ani stabilit pentru stagiul respectiv de cotizare, 35 de ani, și se înmulțește cu valoarea punctului de pensie.

Practic, prin această Lege, cei din grupele speciale, nu se mai împarte la 35 de ani, ci la 25 de ani, ceea ce înseamnă că vor avea o pensie mai mare. Este vorba de oameni care au ieșit la pensie în condiții similare pe o legilasție și alții care au ieșit în aceleași condiții pe o altă legislație., a declarat Liviu Dragnea la România TV. 

Noi vrem să adoptăm Legea în toamnă, a adăugat Președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel