Legea Pensiilor. Ministru: Acolo aș păstră banii

Legea pensiilor
Legea pensiilor

Un ministru PSD explică modul în care ar trebui folosiți banii primiți în plus la bugetul de pensii, buget care este pentru prima dată cu un excedent de aproape trei miliarde de lei. 

”În primul rând cred că banii trebuie să fie folosiți pentru aplicarea noii legi a pensiilor. (...) M-aș gândi în primul rând la pensionari, poate se aplică legea mai repede. Poate se găsesc soluții de creștere mai rapidă sau cu procente mai mari ale pensiilor, acolo aș păstra banii”, a declarat Ecaterina Andronescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

La 1 septembrie, punctul de pensie va fi majorat la 1.265 de lei, potrivit promisiunilor din Guvern. 

Iată ce spunea ministrul Muncii cu privire la faptul că n-au fost majorate pensiile de la 1 ianuarie: 

"Vom avea o lege a pensiilor, știm cu toții că ea a fost aprobată în plenul camerei deputaților, care este for decizional pe această lege, a fost atacată la Curtea Constituțională, așteptăm pronunțare Curții să vedem dacă avem sau nu ceva de corectat, dar ceea ce pensionarii trebuie să știe și ceea ce ar trebui să îi intereseze pe părinții și bunicii noștri, este că noi ne vom ține de cuvânt și acel calendar al majorării punctului de pensie va fi implementat așa cum am promis. Deci la 1 septembrie valoarea punctului de pensie va fi de 1265 de lei, dar fac o singură precizare aici. Am avut tot timpul discuții asupra datei de 1 inuarie. Noi am acordat ceste majorări în avans, deci majorarea care ar fi trebuit să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului minim. Deci este un avans cu aceste creșteri și vom continua să procedăm la fel, creșterea pe care ar fi trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020, o vom acorda la 1 septembrie 2019", a declarat ministrul Muncii.

Vezi și: 

Cioloș, susținere Kovesi. Chirieac: Cine decide! Șansa fostei șefe DNA

Iohannis, declarații în scandalul momentului: Riscă să apară fantome

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel