Legea offshore. Turcan: Nou blocaj din orgoliu sau perfidie

Descriere foto:

PNL va participa la orice discuţie pentru a scoate din impas proiectul de lege care vizează exploatările de gaze naturale din Marea Neagră pentru următorii 30 de ani, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

"Noi am avut dezbateri cu părţile implicate şi vizate de legea offshore. Ca atare, am şi formulat un punct de vedere extrem de clar în privinţa legii offshore, şi anume că această lege trebuie să conducă la atragerea de investiţii şi folosirea resurselor din Marea Neagră. În acelaşi timp, aceste investiţii trebuie să se desfăşoare în avantajul statului român, în egală măsură şi în avantajul investitorului, însă într-un cadru predictibil din punct de vedere legal, din punct de vedere fiscal", a spus Turcan.

Ea a precizat că au fost depuse amendamente la proiectul legii offshore în comisiile de specialitate.

"Acum, pentru că am ajuns la un nou blocaj, exclusiv din orgoliul sau perfidia - sunt două variante - domnului Liviu Dragnea, vom participa la orice discuţie este posibilă pentru a scoate din impas acest proiect de lege care vizează exploatările de gaze naturale din Marea Neagră pentru următorii 30 de ani. Deci, PNL este deschis să discute şi să găsească soluţii pentru a debloca acest proiect de lege, dar în condiţiile pe care le-am menţionat", a mai spus Turcan.

Turcan a adăugat că a avut o discuţie cu liderii altor partide, iar miercuri, la ora 15,00, va avea loc o întâlnire între liderii grupurilor parlamentare şi reprezentanţi ai concesionarilor din industria offshore.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22