EXCLUSIV  Legea offshore. Prișcă: Dragnea a greșit. Nu se face așa - video

Deputatul Răzvan Prișcă (PNL) a vorbit la DC NEWS despre modificările aduse de către Guvern legii offshore.

„În momentul în care pleci la un drum, am plecat la un drum acum mai bine de 15 ani, cu anumite companii, s-au semnat niște contracte, avem înțelegeri, nu e normal ca peste noapte, complet surd la ce ți-au cerut cerut partenerii, să nu negociezi.

Din partea companiilor nu a fost nicio clipă o atitudine ostilă față de domnul Dragnea. El a venit și a spus că schimbă regulile jocului peste noapte. De la redevență, la procentul care trebuia să rămână în țară etc. A fost o atitudine ostilă. Nu e normal. Nu e doar o chestiune de avantaj economic ci și de securizarea poziției geostrategice a României”, a afirmat Răzvan Prișcă la DC News.

Companiile pot să se retragă o vreme

În ceea ce privește legea offshore, impozitarea și taxarea companiilor din domeniul energetic și faptul că Româina cere să rămână în țară o parte mai mare din profitul corporațiilor, deputatul PNL spune că nu e un lucru rău și neobișnuit, doar că nu se poate face peste noapte și cu ”pumnul în gât”.

„E absolut normal ca un stat să fie preocupat în această direcție. Problema care e total contraproductivă e să o faci peste noapte și cu pumnul în gât. Sunt de acord că trebuie să lucrăm pe zona de fiscalizare unde trebuie să aducem îmbunătățiri. Dar profitul acestor companii din România e doar o pondere din profitul mare. E categoric important, dar nu vital pentru ele”, a precizat Răzvan Prișcă care a adăugat că se poate ajunge la situația în care aceste companii să se retragă o perioadă din România în cazul în care profitul pe care îl fac aici generează atât de multe probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel