Legea Justiției, aviz negativ. Augustin Lazăr după decizia CSM: Exista o temere

Procurorul general Augustin Lazăr a comentat decizia CSM de a da aviz negativ modificărilor pe Legea Justiției propuse de ministrul Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a precizat că exista o ”temere” că pachetul de modificare a lui Tudorel Toader ”afecta independența Justiției”. Totodată, el nu a dorit să comenteze ce crede că va face mai departe Tudorel Toader, având în vedere că avizul este doar consultativ.

”Așa cum am estimat CSM în calitate de garant al Justiției a avizat negativ proiectul de lege care își propunea efectuarea unor modificări de substanță în Legile Justiției și despre care exista o temere că afecta independența Justiției”, a declarat Augustin Lazăr după decizia CSM.

Întrebat ce crede că va face mai departe Tudorel Toader, având în vedere că avizul este consultativ, acesta a precizat că ”va fi decizia ministrului Justiției ce va face. M-am exprimat foarte clar, precizând că ”nu doresc să speculez”.

Tudorel Toader, cel care nu a fost prezent la ședința CSM, a precizat că se aștepta la acest aviz, votul fiind stabilit încă dinainte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel