Legea insolvenței. Modificare majoră în Programul de guvernare PSD-ALDE

Crişan Andreescu / 26 ian 2018 / 18:21
Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR
Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR

Legea insolvenței va suferi modificări majore, potrivit noului Progam de guvernare al coaliției PSD-ALDE.

Potrivit documentului PSD-ALDE,  o firmă nu mai poate să rămână în faliment mai mult de 2 ani de zile sau dacă nu-și respectă planul de conformare pe o perioada mai mare de 6 luni.

"Vom modifica legea insolvenței, astfel încât o firmă să nu poată rămâne în faliment mai mult de 2 ani sau dacă nu-și respectă planul de conformare pe o perioadă mai mare de 6 luni. Legea 31/1990 o vom modifica astfel încât o persoana să nu mai poată înființa o societate un anumit număr de ani după 2 insolvențe.

[citeste si]

De asemenea, se intentioneaza constituirea unei structuri in cadrul ANAF "pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste 3 ani la rand), companiilor care au cifra de afaceri nula si a creditelor acordate de actionarii privati propriilor firme cu pierderi, precum si consolidarea Directiei de Preturi de Transfer din aceeasi institutie".

"Vom aduce modificari legislatiei, astfel incat firmele cu capital negativ sa-si reintregeasca capitalul si ANAF-ul sa fie imputernicit cu urmarirea indeplinirii acestei conditii", se mai precizează în Programul de guvenare al coaliției PSD-ALDE.