Legea care îi permite FCSB-ului să joace în Ghencea, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Când ar putea reveni echipa lui Becali pe stadionul Armatei

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB a obţinut o victorie importantă în disputa cu cei de la CSA Steaua Bucureşti. Legea care i-ar permite echipei lui Becali să joace pe stadionul Ghencea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. 

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat "Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000 (PL-x 661/24.10.2022)". 

Iată ce spune, aşadar, noua lege. 

"Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu, Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive, tarifele stabilite pentru utilizarea în anumite
intervale orare a bazei și/sau instalației sportive, numele persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice ori a structurii sportive care o folosește, datele sau perioada pentru care a obținut dreptul de utilizare a respectivelor bunuri imobile.

Administratorii prevăzuți la alin. (1) au obligația de a afișa și Regulamentul pentru închirierea spațiilor în care se desfășoară activități economice din incinta bazelor și/sau instalațiilor sportive, denumirea persoanei juridice, prețul și durata contractului. În ceea ce privește comunicarea informațiilor referitoare la persoanele fizice, administratorii prevăzuți la alin. (1) au obligația de a respecta dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) și ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările și completările ulterioare.

Administratorii prevăzuți la alin. (1), aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitateˮ, se arată în lege. 

Astfel, pentru că stadionul Ghencea aparţine MApN, el va putea fi închiriat, în baza unor tarife, de către persoane fizice sau juridice interesate, în acest caz FCSB. 

Legea, propusă de Marcel Ciolacu 

În octombrie 2022, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţa că se va implica pentru ca FCSB să poată juca pe Ghencea.

"În ultimele zile, în care am călătorit de la Craiova până la Bacău, am răspuns la zeci de întrebări despre pensii, salarii, energie, agricultură, despre problemele vieții de zi cu zi.

La o singură întrebare nu am știut efectiv ce să răspund. Un bărbat m-a întrebat dacă am vreo explicație pentru care FCSB nu este lăsată să joace pe noul stadion din Ghencea. I-am răspuns sincer că nu știu de ce, situația fiind mai presus de puterea mea de înțelegere.

Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei”, a spus Marcel Ciolacu, pentru ProSport, în octombrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel