Legea bugetului. Iordache: ”Amendament pentru Vitamina D”

Coaliția PSD-ALDE ia în calcul depunerea de amendamente la Legea Bugetului, a afirmat deputatul Florin Iordache.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la un moment dat despre o modificare a bugetelor serviciilor de informații în sensul de a le diminua și a da banii pentru sănătatea copiilor. Deputatul Florin Iordache a făcut precizări, la Realitatea Tv, sâmbătă seara, despe eventualele amendamente pe care le-ar putea depune la Legea Bugetului coaliția PSD-ALDE:

”Luăm în calcul și depunerea unui astfel de amendament. Dacă vor fi diminuate bugetele vor fi distribuite sume suplimentare Ministerului Sănătății, respectiv pentru Vitamina D, pentru toți copiii din România. Dar ăsta nu este singurul amendament. Și noi, și colegii de coaliție putem depune amendamente fiecare în sectorul în care consideră că poate fi amendat bugetul de stat. Până luni la ora 12 se pot depune amendamente. Nu avem o decizie de a depune într-un sens sau altul amendamente, dar toată lumea poate depune până luni la ora 12”, a precizat deputatul PSD.

Citește și: Secret Service, extrădări din România. Chirieac: "Nu pot să cred"

Tot Florin Iordache a lămurit și ce vor face guvernanții după refuzul cu repetiție al președintelui Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu:

”Vom discuta săptămâna viitoare în Coaliție și vom lua o decizie. Dacă este vorba de un conflict, fără îndoială sesizarea la CCR va fi făcută de Guvern. Modul în care s-a poziționat președintele de a o refuza a treia oară pe doamna Vasilescu este anormal. Acum discutăm de moralitate, de pregătire, păi nu există școală pentru miniștri. În momentul în care îndeplinești condițiile de legalitate și ești asumat de coaliție și de prim-ministru, cred că trebuia numită doamna Vasilescu. Sesizarea la Curtea Constituțională este de luat în seamă, pentru că este un conflict constituțional. Avem o ultimă decizie de la Curtea Constituțională care precizează foarte clar că și revocarea, dar și numirea în cazul miniștrilor referitor la termenul rezonabil, care la domnul președinte este, iată, de 30 de zile. Președintele a invocat motive puerile.”

Dacă vorbim de termen rezonbil s-a vorbit de acea Ordonanță de Urgență care să stabilească un termen limită, va fi adoptată și când?

”Ordonanța trebuie adoptată de Guvern. Eu am avut o discuție cu colegii mei. Termen rezonabil înseamnă... să zicem 3 zile de la revocare și maximum 5-7 zile la numirea unui membru al guvernului. Fac referire la Legea 90. Vom avea discuția pe acest subiect la începutul săptămânii viitoare”, a mai precizat Florin Iordache.

Citește și: Tăriceanu: Eu şi probabil mulţi români îşi pun întrebarea...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel