Lege reducere vârstă pensionare. Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Ea se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc în orașe foarte poluate industrial. 

Legea prevede ca şi persoanele care locuiesc în localităţile Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. 

Camera Deputaţilor a adoptat, în 23 mai, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă în acest sens. 

Conform textelor adoptate, "persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/ sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel