Lege răscumpărare bunuri de la recuperatori. Daniel Zamfir curmă propaganda: N-am inventat nimic

Roxana Neagu / 21 feb 2018 / 09:13
Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Senatorul PNL Daniel Zamfir a scris despre o altă lege inițiată care permite persoanelor deposedate de un bun să răscumpere bunul respectiv de la recuperatori, plătind dublul sumei pe care recuperatorii au dat-o. 

”Comisiile reunite din Senat au votat și legea care da posibilitatea consumatorului deposedat de un bun sa-l poată răscumpăra de la recuperatori, plătind dublul sumei cu care aceasta a fost cumpărat de recuperatori de la bănci. N-am inventat nimic, am reintrodus retractul litigios, prevedere care a existat în Codul Civil încă din 1864 și până în 2011. Asta ca să curm de la început propaganda celor care vor încerca să vorbească de vreo limitare a profiturilor într-o economie de piață.” a scris senatorul liberal Daniel Zamfir, pe Facebook. 

Legile împotriva cămătăriei, votate

Nu este singura lege care a fost votată la propunerea senatorului liberal. Daniel Zamfir a anunțat și că a reușit ca ”legile împotriva cămătăriei să fie votate de majoritatea senatorilor din comisiile reunite juridică, economică și de buget”. 

Prin această lege sunt lovite direct IFN-urile, care nu vor mai putea impune dobânzi colosale. Dobânda maximă va fi de 5,62%, adică dublu față de dobânda legală. 

[citeste si]