Lege grațiere. Marius Vulpe, director ANP: Sunt obligat să o execut

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, a declarat luni că indiferent de forma în care va fi adoptată o lege a graţierii este obligat să o execute. 

"Dacă apare sub forma asta sau altă formă eu sunt obligat să o execut, nu să îmi dau cu părerea", a precizat Marius Vulpe la finalul dezbaterii publice privind proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, răspunzând la întrebarea dacă este pentru sau împotriva graţierii. 

Întrebat dacă există vreo garanţie că un om care a comis o infracţiune nu o va repeta, Marius Vulpe a arătat că "în penitenciar sunt circa 40 - 44% dintre cei condamnaţi anterior care au mai comis infracţiuni, adică recidivişti". 

Cu privire la eficienţa programelor de reintegrare socială, Vulpe a menţionat că o bună parte sunt eficiente, însă nu se pot derula astfel programe dacă nu sunt formate grupuri specifice. 

"Bună parte dintre ele sunt eficiente, dar trebuie să ştiţi că toate programele care se derulează în sistemul penitenciar sunt bazate pe evaluările şi pe nevoile pe care le au deţinuţii la depunerea în penitenciar, dar şi pe numărul deţinuţilor care au astfel de nevoi, pentru că nu putem derula dacă un deţinut are o problemă privind agresiunea în familie, e constatată prin condamnarea pe care a primit-o, nu putem derula un astfel de program de reintegrare, de socializare dacă nu sunt mai mulţi, pentru ca un specialist, şi ştiţi că avem puţin specialişti, să se ocupe doar de grupuri şi nu de individualităţi, deocamdată", a mai precizat Vulpe. 

În legătură cu numărul de deţinuţi care sunt eliberaţi în fiecare lună, el a precizat că în luna decembrie au fost aproximativ 1.000, dar de regulă cifra este de 7 - 800 de deţinuţi care sunt eliberaţi lună de lună. 

Întrebat în legătură cu clădirea din Pantelimon preluată de ANP în care se doreşte construirea unui penitenciar, Vulpe a arătat că abia anul acest au fost reluate demersurile, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel