Lege grațiere. Comisia juridică, decizie

Comisia juridică a Senatului a amânat din nou, marţi, pentru încă o săptămână, pentru 19 aprilie, dezbaterea şi întocmirea unui raport pentru proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a solicitat în urmă cu trei săptămâni senatorilor din Comisia juridică să amâne dezbaterea proiectului de lege, precizând că se pregătesc şi alte măsuri complementare menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar. 

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Sofia Mariana Moţ a informat că pachetul legislativ se află în prezent în procedura avizării. 

Ea a propus ca de prevederile legii să beneficieze doar cei care execută pedepse în regim de detenţie. 

Preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, a afirmat că propunerea secretarului de stat va fi analizată şi asumată dacă va avea susţinerea membrilor comisiei. 

Vicepreşedintele Comisiei juridice Nicoleta Pauliuc a explicat că, potrivit datelor solicitate şi primite de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de prevederile proiectului de lege privind graţierea ar putea beneficia aproximativ 1.148 de persoane condamnate cu o măsură educativă privativă de libertate, 13 femei însărcinate condamnate şi 1.082 persoane condamnate la pedeapsa închisorii şi care sunt unic întreţinător de familie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel