Lege Bugetului. Ședință CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi în vederea analizării proiectului de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale. 

UPDATE:

Potrivit unor surse Antena 3, Legea Bugetului a primit aviz pozitiv din partea președintelui Klaus Iohannis

Ședința s-a încheiat. Urmează ca președintele României să se pronuțe cu privire la avizul consultativ cu privire la legea bugetului.

Ședința CSAT condusă de președintele Klaus Iohannis este prima la care participă membrii Consiliului din Guvernul Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu și-a anunțat participarea la această ședință. Din CSAT mai fac parte Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Justiției, Florin Iordache, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, care este înlocuit de un adjunct, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Ion Oprișor, secretarul Consiliului, Mihai Șomordolea.

Știrea inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis a decis săptămâna trecută convocare acestei şedinţe a CSAT după ce proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de Guvern, a fost primit vineri după-amiază la Secretariatul CSAT.

Guvernul se reunise vineri pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017.

Administraţia Prezidenţială a precizat vineri că Executivul a decis, în acest an, să acţioneze fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

Guvernul îşi va susţine punctele de vedere în privinţa proiectului de buget pe anul 2017 în şedinţa CSAT de marţi, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu.

"Vom merge marţi, la CSAT (...) Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susţinem punctele de vedere şi nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017", a declarat Sorin Grindeanu, scrie Agerpres.

Şedinţa CSAT va avea loc la ora 12,30 la Palatul Cotroceni şi este prima reuniune la care participă membrii Guvernului Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel