Lege a lobby-ului susținută de Andreea Paul. ”Esența eliminării corupției”

Andreea Paul susține necesitatea reglementării legislative a activităţii de lobby în România. 

Fostul deputat afirmă că că transparenţa şi clarificarea acestei situaţii reprezintă ”esenţa eliminării corupţiei din economia românească”.

”Este necesară o lege a lobby-ului care să ţină cont de condiţiile specifice - adaptate la situaţia de fapt din România acestor ani, în încercarea de rebalansare a ponderilor acţiunilor economice de stat şi private, naţionale şi multinaţionale, ale afacerilor mari, medii şi mici. (...) Dincolo de toate inerţiile, de greutăţile insurmontabile în desfiinţarea sistemului de plăţi ascunse, legalizarea lobby-ului va genera probleme suplimentare care trebuie reglementate cu claritate. Eforturile merită însă făcute, clarificarea acestei situaţii care ţine de transparentizarea interfeţei economice a sectorului public-privat este esenţa eliminării corupţiei din economia românească”, arată Andreea Paul într-o postare pe blogul personal, potrivit Agerpres. 

Liberala adaugă că ”În România este aproape ilegal să faci lobby, deşi e o acţiune legală şi justificată, reglementată în multe ţări dezvoltate. Denumirea faptei penale este "trafic de influenţă". Pedeapsa pentru această faptă este închisoarea. Nu ne aflăm însă în multe cazuri chiar în mijlocul unei acţiuni definită de dicţionar ca... lobby legitim? Nu asta trebuie să facă un lobbyist? Să îşi folosească, să îşi exercite influenţa pentru a promova o afacere? Şi, mai mult, chiar să ceară bani pentru asta? Se întâmplă în SUA. Se întâmplă în UE. Peste tot în lume. În România a fost introdusă în structura ocupaţiilor profesia de lobbist, dar lipseşte reglementarea clară a activităţii de lobby legitim”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel