Legătura dintre Mungiu Pippidi și banii norvegieni! Dezvăluiri șoc după editorialul care înfuriat o țară întreagă

Alina Mungiu Pippidi a scris un editorial incredibil în care a acuzat familia Bodnariu că face jocul serviciilor secrete din Rusia și a cerut intervenția SRI.

Editorialul a stârnit reacții dure pe internet, fiind masiv distribuit. Se pare că, motivul pentru care Pipidi a scris acel text este faptul că platforma România Curată a fost înfiinațată și cu bani de la norvegieni.

”În spatele demersului Alinei Mungiu Pippidi se află finanțările primite de organizațiile conduse de aceasta prin fonduri norvegiene. De asemenea, Mungiu Pippidi susține și fără nici o rezervă primirea migranților musulmani în Europa, proiect susținut de miliardarul american de origine maghiară George Soros, finanțator de altfel și el al organizațiilor doamnei.

Serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze ţara, care include spaţiul de dezbatere public, care ar trebui el însuşi inclus în ceea ce trebuie să fie securizat, afirma Mungiu în textul amintit.

Alina Mungiu Pippidi s-a remarcat în ultimii ani prin susținerea unor proiecte norvegiene în România. A și primit două finanțări prin fondurile norvegiene, una valabilă pentru siteul său, romaniacurata.ro. până în martie anul curent .

Unul dintre acestea: fondurile norvegiene primite de SAR pentru proiectul finanţat în cadrul Fondului ONG prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 sunt în valoare totală de 236.875 euro din care 84,8% reprezintă finanțare nerambursabilă, pe perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016, respectiv pentru siteul Romania curata, portal pe care se afirmă că toată lumea lucrează aici pe bază de "voluntariat"”, scrie Flux24.

Prin proiectul "Dezvoltarea capacității de monitorizare a bunei guvernări prin Alianța pentru o Românie Curată" Societatea Academică din România împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Pro.Do.Mo, Asociația Salvați Bucureștiul și organizația Vellenes Fellesorganisasjon (Norvegia) își propun să extindă activitatea de monitorizare a bunei guvernari desfasurată prin portalul Alianței pentru o Românie Curată (www.romaniacurata.ro). Acesta este cel mai extins program de acest gen al societatii civile din Romania. Împreună vizăm să obținem o crestere importanta a numarului de voluntari la nivel regional si local si descentralizarea activitatii de monitorizare la nivel judetean (desfasurata pina in prezent de la centru) prin două metode. În primul rând, prin oferirea unor instrumente concrete de actiune prin portalul www.romaniacurata.ro. În al doilea rand prin atragerea si implicarea in proiect a unor noi modele/lideri de buna guvernare precum sunt personalitatile populare consacrate deja ca prietenii ARC, voluntari activ implicati in acest proces (Moise Guran, Catalin Tolontan, Alina Mungiu-Pippidi, Nicusor Dan, Toni Grecu, Corneliu Porumboiu, Aurora Liiceanu etc), se spune în fișa de prezentare a programului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel