Legătura dintre Florian Coldea și Dan Barna

Florian Coldea
Florian Coldea

Se pare că există anumite legături între Florian Coldea și Dan Barna.

Ziariștii de la Bugetul.ro susțin că legătura directă între cei doi ar fi faptul că soția fostului prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) este colegă cu fostul asociat al lui liderului USR de la SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL.

Astfel, conform sursei citate, Dorina Coldea și Dragoș Jaliu sunt cadre didactice universitare la Școala Națională de Studii Politice și Adminstrative (SNSPA). Ea este lector universitar, iar fostul asociat al liderului USR conferențiar universitar.

Grupul de consultață din care a făcut parte și Dan Barna a fost înființat în 2007 și a activat în timpul guvernelor PSD, derulând nenumărate contracte cu statul, valoarea acestora fiind în jurul a 400.000 de euro, notează sursa citată.

- În 2010, contract cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj Napoca în valoare de 40.895,2 euro, pentru activități de formare profesională.

-În 2013, pe 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, a dat companiei lui Barna un contract de 220.576,4 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene.

În 17 octombrie 2014, Ministerul Justiție, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361,4 euro.

- În 18 februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632,2 euro.

Barna și-a cedat toate acțiunile din compania de consultanță către partenerul său de afaceri, Dumitru Jaliu, în vara anului 2016, atunci când și-a stabilit mai multe scopuri politice, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel