EXCLUSIV  Legalizare marijuana - DIICOT, decizie bombă. Lazăr Gigel: Nu sunt de acord cu așa ceva

legal
legal

Președintele CIADO, Gigel Lazăr, lansează un apel către viitorul director al Agenției Naționale Antidrog pentru a dezbate public posibilitatea dezincriminării consumului de marijuana în România. 

"În ultimii doi ani în România, consumul de marijuana a explodat. Avem, în acest moment, sute de mii de consumatori permanenți și care au majoritatea vârste de până în 30 de ani. Deja vorbim despre un procent important de elevi de liceu care fumează frecvent. Recent DIICOT a retras dosarele penale ale consumatorilor de marijuana de la Tribunalul București pe motiv că nu se justifică costurile și că suspecții nu prezintă pericol social. Nu sunt de acord cu acest lucru pentru că nu cred că ai voie să faci acest lucru având în vedere faptul că legea prezentă pedepsește consumul.

Dar, de fapt, DIICOT a dezincriminat prin această măsură consumul de marijuana în România. Și, având în vedere și faptul că deja vorbim despre un fenomen important, nu despre unul marginal ca până acum câțiva ani, cred că în acest moment noul președinte al Agenției Naționale Antidrog, când va fi numit în această funcție, ar trebui să lanseze o dezbatere publică cu privire la dezincriminarea consumului de marijuana în România", ne-a explicat Lazăr.

Marijuana din România, tratată sintetic

Lazăr spune că ANA ar trebui să ia în serios și problema provenienței și calității marjuanei care se vinde în România pentru că efectele negative se multiplică. "În România se vinde ilegal marijuana cu un conținut foarte ridicat de THC ce conduce la o dependență rapidă. În plus, vânzătorii pulverizează pe marfă canabinoide sintetice care sunt și mai daunătoare decât marijuana. Deja nu mai există județ în România în care să nu fi fost descoperită o cultură de cannabis. Poate că dacă ar exista un control al statului asupra acestor surse și al calității mărfii poate că lucrurile s-ar îmbunătăți", a mai spus președintele CIADO pentru DC News.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel