Lectură şi divertisment timp de cinci zile, la târgul de carte Gaudeamus desfăşurat în Mamaia

Cel mai îndrăgit târg de carte din România îşi deschide pe 1 august porţile, de la ora 18.00, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, cititorii pasionaţi fiind invitaţi timp de cinci zile la un mix de lectură şi divertisment, a informat miercuri Primăria Constanţa.

"Pe lângă mii de titluri la preţuri extra-sezon, pentru toate preferinţele şi bugetele şi tombola Gaudeamus, cu zeci de premii pentru cei mai norocoşi cititori, târgul de carte 'Gaudeamus" oferă şi un program de evenimente variat, care include deopotrivă lansări şi prezentări de carte şi spectacole antrenante găzduite de scena amenajată în Piaţeta Perla în fiecare seară de la ora 19:00. Vor fi recitaluri ale unor interpreţi îndrăgiţi de muzică uşoară şi populară, dansuri de societate, dansuri moderne şi dansuri ţigăneşti", potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Joi, deschiderea oficială a târgului va fi acompaniată de momentele artistice susţinute de Fanfara Militară a Forţelor Navale, Ansamblul Folcloric "Doina Casimcei" şi Ansamblul Folcloric "Brâncovenii". Vineri, atmosfera de spectacol va fi întreţinută de Ansamblul Folcloric "Doruleţul" din Tulcea, Ansamblul Folcloric "Plai de dor" de la Niculiţel, Asociaţia Stratonis din Tuzla şi Centrul Cultural "Ion Creangă" din Tuzla. Seara de sâmbătă este rezervată şlagărelor româneşti, evoluând minivedetele Asociaţiei Culturale "Belle Arti", Ciro De Luca, Daniel Iordăchioaie şi Aurelian Temişan. Duminică, ansamblurile folclorice "Dunărenii", "Beştepeanca", "Jocul", "Ghiocel de Luncaviţa" şi "Muşeţeanca" vor oferi un show de excepţie. Luni, în seara decernării trofeelor, publicul se va delecta cu momentele artistice oferite de Fanfara "Muzica Apelor", Ansamblul Folcloric "Doruleţul" din Tulcea, Sorin Banciu, Maria Panov, Virginia Ciorogaru, Ansamblul Ruşilor Lipoveni şi ansamblul de dansuri ţigăneşti.

Târgul este deschis zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, iar intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Radio Constanţa, în colaborare cu Primăria Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel