Urmărește emisiunea live


Lectură în limba engleză și teatru la MNLR

Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul Dramaturgilor Români și Universitatea Hyperion invită miercuri, 27 noiembrie la ora 18.00 în sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr 8, la o lectură în limba engleză „Gun Hill" pe textul Savianei Stănescu cu Cynthia Henderson și Remus Stănescu, regizor Radu Băieșu.

”Noua piesa a Savianei Stănescu, GUN HILL este despre un fenomen acut in SUA, atacurile cu arma ale unor persoane cu probleme psihice – a avut workshop-uri și lecturi publice la Teatrul Hangar din Ithaca, NY, și Women's Project din New York. Piesa e in dezvoltare pentru o producție viitoare, iar acest proces este continuat și prin workshop-ul în București.

Cynthia Henderson interpretează o profesoara de culoare care încearcă sa împiedice planurile violente ale unui elev, interpretat de Remus Stănescu.

Saviana Stănescu este o scriitoare româno-americană (poeta-dramaturg) care a avut multiple producții ale pieselor sale la New York, obținând premii precum New York Innovative Theatre Award for Outstanding Play (Waxing West, la Teatrul La MaMa) sau includerea în Indie Theatre Hall of Fame.

Saviana Stănescu este fondatorul „Immigrants Artists and Scholars in New York" (IASNY) și e profesoară de scriere dramatică și teatru contemporan la Ithaca College, după ce a predat opt ani la New York University, Tisch School of the Arts, unde a obținut un MA în Performance Studies și un MFA în Dramatic Writing.

Cynthia Henderson este profesor asociat în Departamentul de Arte Teatrale al Colegiului Ithaca (SUA). Actor profesionist din 1985 în SUA, Europa și Africa, Cynthia a făcut teatru, film și televiziune. Activitatea ei în domeniul justiției sociale i-a adus premiul CSPA al statului New York pentru „Contribuție de excepție la justiția socială". De asemenea, a fost citată la Expoziția Femeilor din NYS din 2008, ca una dintre cele „20 de femei excepționale pe care ar trebui să le cunoști" din Central NY. Creditele sale de regie pentru Colegiul Ithaca includ: Plumfield Irak, The Exonerated, Burn This, The Colored Museum, Triad by EJ Gold și alte explorări."

Intrarea este liberă, anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel