Lecția lui Papa Francisc. Mircea Diaconu: A venit în Parlamentul European. Nu am mai vorbit despre lucrurile acestea

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Papa Francisc a sosit, vineri, la Bucureşti, pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul „Să mergem împreună!”. Mircea Diaconu a vorbit despre semnificația acestui moment important.

Invitat în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, Mircea Diaconu a făcut următoarele precizări: „Ar fi multe de spus despre ceea ce înseamnă să ai har. L-am văzut în urmă cu doi ani. A venit în Parlamentul European, a ținut un discurs. Era altă lume, era alt context, oarecum și nota politică a subiectului și locului. Fiecare cuvânt pe care îl spunea nu avea un sens, ci șapte sensuri. Era atât de dens totul și nu putea fi vorba decât despre ce e voba și acum: bun simț, măsură, modestie, iubire, prietenie, împăcare. Partea cea mai bună a omului – despre asta era vorba".

O lecție

„E o lecție dacă vreți. Orice lider trebuie să aibă genul acesta de valori. Dacă te așezi în fruntea celorlalți, că e vorba de lumea civică, politică sau religioasă, trebuie să arăți altfel, să convingi prin propriul exemplu. În 20 de ani, nu am mai vorbit despre lucrurile acestea", a mai spus Mircea Diaconu la Antena 3.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună". Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. Duminică, vizita se va încheia pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel