Lebădă salvată de un poliţist. ”Va avea ce povesti nepoților”

O lebădă care şchiopăta şi avea în jurul picioarelor o plasă monofilament a fost salvată vineri seara, de pe o stradă din oraşul Drăgăneşti-Olt, de un poliţist rutier.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, poliţistul a îndepărtat plasa şi a eliberat lebăda în mediul natural.

'În această seară, am fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că pe un drum din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost găsită o lebădă care şchiopăta. Agent-şef Stoian Ion - poliţist rutier din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt - s-a deplasat la faţa locului şi a constatat faptul că lebăda avea în jurul picioarelor înfăşurată plasa monofilament. Poliţistul a eliberat lebăda de plasa monofilament şi a fost redată mediului natural', a spus Alexandra Dicu.

Pliția română a postat și un mesaj pe pagina de Facebook după acest eveniment cu final fericit:

Viața are prioritate! A mea, a ta, a unei păsări... prea puțin contează a cui. Are prioritate!

La ceas de seară, rătăcită pe un drum din Drăgăneşti, o lebădă șchioapăta, cu picioarele înfășurate într-o plasă de pescuit.

Un om de bine a anunțat la 112 şi polițiștii din Olt au intervenit cu aceeaşi viteză cu care ar fi acționat pentru salvarea unui om. Până la urmă, era un suflet aflat în suferință....

Ion, polițistul din fotografie, va avea ce povesti nepoților.... cu astfel de misiuni nu te întâlnești în fiecare zi.

Multumim, dragă iubitor de păsări, că ne-ai anunțat!

Reprezentanta IPJ a amintit că lebedele sunt protejate prin lege şi este interzisă capturarea sau uciderea acestora, indiferent de metoda utilizată, fiind de asemenea interzise şi perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor. Aceste fapte sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amenda penală între 30.000 şi 60.000 de lei. Sute de lebede trăiesc de mai mulţi ani pe râul Olt, în judeţul Olt, ele putând fi observate atât iarna, cât şi vara, mai ales în zona acumulărilor de la Slatina, Ipoteşti, Drăgăneşti.

Citește și: 

Permis de conducere reținut. Cum îl poți recupera mai repede. Ce trebuie să faci

RO-Alert, mesaje neînțelese. Daniel Vasile: A creat o stare de pericol, de blocaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel