Leac pentru diabet. Lidia Fecioru, rețetă: Se ţine o lună

Lidia Fecioru a recomandat un leac pentru diabet, care îi poate ajuta pe bolnavi.

"La ora actuală asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat. (...) La nivel mondial, numărul persoanelor cu diabet zaharat depăşeşte cifra de 450 de milioane, iar în România una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar şi două persoane adulte au pre-diabet. (...) În România, cifra reală a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion şi jumătatel", spune dr. Romulus Timar, preşedintele Societăţii Române de Diabet.

Medicii recomandă ca fiecare persoană să îşi măsoare glicemia o dată pe an, pe nemâncate. În următorii ani, medicii estimează o creştere a numărului de pacienţi bolnavi de diabet.

Lidia Fecioru, leac pentru diabet

"Luăm un termos de 1 litru şi punem în el apă fierbinte. În acea apă fierbinte punem 10 grame de rădăcina de brusture mărunţită şi lăsăm astupată timp de 10 ore în termos. Apoi, totul se trece prin sită şi se pune într-o sticlă la rece. Se amestecă bine, se lasă o zi la frigider, apoi trebuie luat de trei ori pe zi, cu jumătate de ora înainte de masă, câte o lingură. Reţeta se ţine o lună", a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3. 

Rădăcina de brusture are proprietatea de a scădea zahărul din sânge datorită conţinutului foarte ridicat de inulină. De asemenea, scade eliberarea de glucoză la nivel hepatic şi stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel