Lazăr, primele declaraţii după interviul cu Toader

Augustin Lazăr FOTO AGERPRES
Augustin Lazăr FOTO AGERPRES

Augustin Lazăr a făcut o serie de declaraţii la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, acolo unde a susţinut interviul pentru funcţia de procuror general. 

"De ce ar trebuie să fiu subiectiv? Vă spun doar atât: am un proiect pe care o să îl pun şi pe site ca să îl vedeţi care propune ceva simplu: Ministerul Public să rămână independent, să fie eficient în anchetele pe care le face, să rezolve dosarele complexe care sunt, aşa cum a mai făcut, să consolideze progresele privind combaterea corupţiei, a criminalităţii organizate, a fraudelor în achiziţii publice şi a altor fapte care sunt grave, inclusiv punerea de măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor", a declarat Augustin Lazăr la ieşirea de la Ministerul Justiţiei.

"Este adevărat că recuperarea prejudiciilor este o fază ulterioară procesului penal şi Ministerul Public poate să coopereze până la un punct în această problemă. Este o agenţie specializată, ANAF. De asemenea, legislaţia ar trebui perfecţionată, în maniera în care ANAF să aibă şansa să recupereze prejudiciile acolo unde se pun măsuri asiguratorii", a mai subliniat Augustin Lazăr. 

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel