Lazăr, premiat de GDS. Pleșoianu, REVOLTĂ totală pentru o lege uitată

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, lansează un atac, într-o postare pe Facebook, despre Grupul pentru Dialog Social (GDS), care il va premia săptămâna viitoare pe Procurorul General al României, Augustin Lazăr. Deputatul spune că acest tip de activitate ar trebui să fie în afara legii.

Nu e nicio mirare. E doar o altă MIZERIE a "Grupului pentru Dialog Social". Mirarea e alta: de mai mult de doi ani, proiectul privind ONG-urile e uitat bine prin sertare... 

Activitatea unor ONG-uri, pusă sub semnul întrebării

Liviu Pleșoianu a subliniat în continuarea postării că a depus la Parlamentul României un proiect legislativ privind activitatea, transparentizarea si depolitizarea ONG-urilor de utilitate publică, încă din martie 2017.

Încă din martie 2017, am depus un proiect de lege care vizează nu doar transparentizarea finanțării ONG-urilor, dar și DEPOLITIZAREA ONG-urilor de UTILITATE PUBLICĂ! Am scris în proiect că un ONG nu poate dobândi sau își pierde statutul de UTILITATE PUBLICĂ în cazul în care desfășoară "activități politice de orice fel: activități de strângere de fonduri sau campanii de sprijinire ori opoziție față de un partid politic sau un candidat pentru o funcție publică în care acesta poate fi numit ori ales". Am scris această parte a proiectului de lege după ce am analizat cum procedează celelalte state europene. Ca exemple ilustrative, Germania și Marea Britanie sunt foarte stricte cu privire la interdicția de a te implica politic dacă ești ONG de utilitate publică! Foarte, foarte stricte!

...Poate prin anul 2899 va exista determinarea necesară pentru a ajunge acest proiect legislativ la vot. Dacă nu, poate mai încercăm după anul 10.804, a scris Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel