Lazăr, Drilea, Scutea şi Horodniceanu, interviu în fața lui Toader pentru funcția de procuror general – LIVE TEXT + video

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României, au susţinut, miercuri dimineață, interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Fiecare candidat va avea la dispoziţie aproximativ 30 de minute pentru a face o prezentare a Ministerului Public, a eventualelor disfuncţii şi vulnerabilităţi identificate, dar şi propuneri de remediere a acestora, după care vor răspunde întrebărilor puse de membrii comisiei de examinare.

Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României.

Daniel Horodniceanu a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, el candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României.

Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi, în vremea când aceasta era procuror general.

Marian Drilea este procuror la DIICOT Braşov, el fiind cel care l-a anchetat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar în dosarul "Motorina".

Amintim că Tudorel Toader a declanşat, în octombrie 2018, procedura de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr.

Rămâneți pe DCNEWS.RO pentru cele mai importante momente.

Ministrul Tudorel Toader a declarat, referitor la candidaturile şi interviurile pentru funcţia de procuror general, că înainte sau după moţiunea simplă la adresa sa, miercuri la Senat, va exista un răspuns. „În cursul zilei de azi (miercuri - n.r.), probabil înainte sau după moţiune, vom da un răspuns", a afirmat Tudorel Toader, miercuri, la Ministerul Justiţiei.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sosirea la ministerul Justiţiei, că anunţul a fost unul pentru o procedură imparţială, precizând că nu are niciun fel de emoţii, deoarece a susţinut numeroase teste de-a lungul carierei.

VIDEO cu cei patru candidați


Interviurile sunt transmise în direct de Ministerul Justiţiei.

Update 4: A urmat Gabriela Scutea.

Update 3: În fața lui Toader se află Augustin Lazăr.

Update 2: A urmat Horodniceanu. 

Update 1: Marian Drilea este primul care susține interviul pentru funcția de procuror general al României. Acesta s-a referit la tensiunile din sistemul judiciar. A precizat că cel mai înalt reprezentant al Ministerului Public trebuie să aibă un rol de mediere, nu să emită judecați de valoare din percepții proprii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel