Lazăr, despre graţiere: Vine acum cineva şi schimbă macazul

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că există un sentiment de îngrijorare în rândul procurorilor cu privire la proiectul de graţiere, iar în Consiliul Superior al Magistraturii ideea generală pe acest subiect este una negativă.

'Este un sentiment de îngrijorare, pentru că noi, de când am intrat în Uniunea Europeană, ne pregătim să consolidăm statul de drept printr-o conduită publică corectă, încurajând o conduită corectă a cetăţenilor, iar acum vine cineva care, în mod surprinzător, schimbă macazul şi ar dori să adoptăm o altă poziţie, de clemenţă', a afirmat Augustin Lazăr.

'Nu aş putea acum să spun ce fel de aviz va fi, este o dezbatere în CSM, însă ideea generală a fost negativă cu privire la acel proiect, care nu este de natură să încurajeze Justiţia şi pe magistraţi şi nici o conduită publică corectă în România. Poziţia noastră a fost tranşantă, de respingere. Nu avem nevoie de acte de clemenţă, avem nevoie de acte de consolidare a instituţiilor româneşti care luptă cu criminalitatea, cu corupţia, cu conflictul de interese. Din păcate, constatăm că s-a umblat şi la textul legii care incriminează conflictul de interese. Este practic o dezincriminare. Nu vom mai putea demonstra niciodată că cineva a fost în conflict de interese, dacă textul rămâne aşa. (...) În câteva zile, vom avea un nou punct de vedere şi vom explica că este greşit să punem un interes privat al unui grup de persoane, care este interesat să beneficieze de acest proiect, mai presus de interesul public', a explicat Augustin Lazăr pentru Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel