Augustin Lazăr, vizită la DNA, după refuzul Ancăi Jurma! Ce caută procurorul general

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Potrivit Realitatea TV, Augustin Lazăr va merge, în decursul zilei de astăzi, la DNA, pentru a discuta cu procurorii anticorupție despre un posibil interimar la șefia DNA, după ce Anca Jurma a refuzat prelungirea interimatului. 

UPDATE: Augustin Lazăr a ajuns la DNA, la 10:45. El a fost primit oficial, evitând jurnaliștii. Urmează o ședință în care să fie stabilită propunerea pentru conducerea interimară a DNA. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, la sediul CSM, că Anca Jurma a trimis o adresă în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori prin care a informat că renunţă la acordul dat pentru delegarea la şefia interimară a DNA.

VEZI ȘI Anca Jurma renunță la șefia DNA. Mișcarea CSM

"În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei de retragere a consimţământului, acordului şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare", a declarat Toader.

Demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală


Tudorel Toader a spus că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală. "Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii", a completat el.

Ministrul Justiţiei a precizat că procedura iniţiată anul trecut de numire a procurorului-şef al DNA nu s-a încheiat. "Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei", a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI Avocat Chitic: Iohannis, act de sabotaj. Ce nu se aude pe înregistrări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel