Lazăr, respingere cerere recuzare formulată de Kovesi. Chirieac, întrebare cheie

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia luată de către procurorul general, Augustin Lazăr, de respingere a cererii formulate de către Laura Codruţa Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de investigare a magistraţilor.

Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie la România TV, anunţul făcut de către Augustin Lazăr privind respingerea cererii formulate de către fosta şefă a DNA, privind recuzarea şefului Secţiei de investigare a magistraţilor.

"Până la urmă, oameni responsabili au luat o decizie responsabilă, pentru că putea fi un grav abuz în serviciu. Vorbesc şi eu cu oameni care se pricep, jurişti. Nu exista niciun motiv logic, niciun motiv juridic pentru a fi recuzaţi Gheorghe Stan şi Adina Florea. Dacă Gheorghe Stan a luat rapid decizia, respingând cererea de recuzare a Adinei Florea - înţeleg că e un fapt divers acesta în Parchet, să se recuze procurorul de caz, iar procurorul şef de secţie respinge cererea de recuzare în cinci minute -  de ce a durat de vineri după-amiaza, la ora 13.00, până luni la ora 16.00 ca Augustin Lazăr să dea un răspuns la cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan? Ce forţe au intrat în joc?

Şi ce să înţelegem prin faptul că s-a respins recuzarea? Că doamna Laura Codruţa Kovesi a fost lăsată din mână de statul subteran din România? A fost o luptă şi, până la urmă, statul de drept a învins statul negru. Era singura şansă ca toate actele de urmărire penală să ajungă în mâna procurorului general Augustin Lazăr şi dânsul să le respingă pe toate, blocând procesul. Întrebarea nu este cum şi de ce nu a  fost recuzat procurorul Gheorghe Stan. Întrebarea este de ce a durat patru zile până am aflat răspunsul, ce lupte s-au dus în spate?", a comentat Bogdan Chirieac.

Vezi şi: Listă europarlamentare PSD. Anunțul făcut de Dragnea

Kovesi a depus plângere. CEDO, întrebări pentru autorități

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel