EXCLUSIV  LAURA STOICA, 12 ani de la moarte. Destinul unui ”actor grăbit”. In memoriam

Sunt exact 12 ani de când Laura Stoica și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier.

 „Cândva spuneai că n-ai atins o stea, acum tot cerul e de partea ta”

 

Era 9 martie 2006, într-o zi de joi când viața Laurei Stoica, o fenomenală voce a rock-ului și muzicii românești, s-a stins brusc.

Precum un actor mult prea grăbit, destinul a decis ca Laura Stoica, la doar 38 de ani, să atingă steaua la care atât de mult și-a dorit să ajungă. În fapt, Laura Stoica nu doar că și-a dorit să aibă steaua ei sau să ajungă la ea, Laura Stoica s-a transpus, și, cu farmecul ei, a îmbrățișat nu doar o stea ci întregul cer. Numărul mare de admiratori pe care Laura Stoica îi are, chiar și la 12 ani de la trecerea în neființă, este o mărturie a faptului că steaua pe care Laura Stoica și-a dorit atât de mult să o atingă, și, din păcate pentru noi a și făcut-o acum 12 ani, strălucește mai mult decât oricând.

Laura nu a plecat singură către stele. A făcut-o împreună cu logodnicul ei , Cristian Mărgescu, baterist în trupa Laurei și cu copilul pe care îl purta în pântece.

Debutul și ascensiunea muzicală

Laura Stoica s-a născut la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967. A copilărit la Târgoviște unde și-a început și măreața carieră. După ce a participat la toate concursurile organizte în țară pentru tinerele talente, Laura Stoica câștigă în anul 1990 prestigiosul Festival de la Mamaia cu piesa ”Dă, Doamne, câtec”. 

Primește nenumărate premii iar Radio România i-a decernat Premiul pentru cel mai bun debut muzical al anului. Vocea Laurei Stoica avea o Românie întreagă la picioare.

În 1991, Laura Stoica lansează single-ul ”Un actor grăbit” care are și astăzi, la mai bine de 27 de ani de la lansare, un succes fenomenal.

Pentru Laura Stoica era doar începutul. La Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov, Laura câștigă de mai multe ori Premiul I pentru debut discografic, incusiv cu ”Un actor grăbit”, dar reușește, totodată, să câtige și premii internaționale.

Printre nenumăratele premii, Laura Stoica a cântat alături de nume uriașe precum Ricchi e Poveri la Constanţa şi Galaţi, dar şi alături de Samantha Fox, la Sala Palatului din Bucureşti. 

Pentru mulți români Laura Stoica a fost cea mai bună voce feminină rock a României. Caracterul și originaliteatea au făcut din Laura Stoica, pe durata vieții, probabil una din cele mai puternice personalități ale industriei muzicale românești.

Cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu a făcut o buclă peste timp pentru DC News. Apropiat al Laurei Stoica, încă de la debut, acesta și-a adus aminte că prezentat-o la „câteva manifestări mai mici de amatori, printre care și festivalul de la Amara.  Îmi aduc bine aminte, am stat de vorbă cu ea și îmi spunea că a studiat puțin și canto classic. Nu era foarte hotărâtă. Acolo nu a luat trofeul sau premiul I ci o distincție mai mică. Au fost foarte multe vedete care au fost la Amara și nu au luat trofeul. Asta dovedește din nou că nu trofeele sau premiile sunt importante și publicul e cel care decide ulterior dacă meriți sau nu”. 

 

Fata modernă a muzicii românești, un personaj special

Dar pe lângă piesele care vor rămâne mereu vii, Laura Stoica a reușit de-a lungul vieții să se impună nu doar prin carisma pe care o avea, dar și prin stilul ei unic și modern.

„A fost dintotdeauna, de când s-a impus, o apariție aparte, cu aceste ținute rock, veste cu franjuri din piele, pantaloni scurți din piele, bocanci. Purta ținute care o singularizau și făceau din ea un personaj special”, își mai aduce aminte Octavian Ursulescu.

Laura Stoica, sufletul din spatele artistului

Pe lângă succesul muzical pe care l-a dobândit, Laura Stoica s-a implicat activ în numeroase acțiuni umanitare. A participat la campania ”Dați un leu pentru Ateneu” iar în 1994 a înfiinţat Fundaţia "Laura Stoica". Scoul era de a sprijini tinerele talente. Sumele câștigate erau donate copiilor orfani iar o altă parte din fonduri era destinată copiilor afectaţi de HIV. Participă totodată la concerte pentru obținerea fondurilor destinate îmbunătățirii condițiilor de viață ale copiilor bolnavi de SIDA sau celor afectați de handicap psiho-motor. 

(w670)

Ultimul concert

Laura Stoica a susținut sute de concerte. Ar fi urmat fără îndoială mii. Dar, din păcate, pentru Laura Stoica totul avea să se termine la 9 martie 2006. Ultima haltă muzicală, Urziceni.

În seara zilei de 9 martie 2006, în timp ce se întorceau de la Urziceni unde Laura a susțiut un concert, artista împreună cu marea sa dragoste Cristi Mărgescu şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident. Şoferul unei Dacii papuc a intrat cu viteză pe contrasens şi a izbit violent autoturismul în care se aflau cântăreaţa şi logodnicul ei. Laura Stoica, însărcinată, a murit pe loc.

Laura Stoica și Cristian Mărgescu urmau să se căsătorească după Paști. Drama artistei e cu atât mai mare cu cât de Crăciunul lui 2005 a aflat că e însărcinată, așa cum avea să declare, când nu ar mai fi crezut că e posibil. Își dorea enorm de mult să devină mamă dar soarta a decis că are alte planuri pentru Laura Stoica și Cristi Mărgescu, deveniți acum trei. În ultimul ei interviu, Laura Stoica radia de fericire. 

„Copilul se va naşte între 10 şi 15 septembrie, în zodia Fecioarei. ştiu că sunt copii buni cei născuţi sub acest semn (…) Nu contează dacă e băiat sau fată. Nu am preferinţe. Cel mai important este să fie sănătos şi să aibă noroc. Cred că o să aibă pentru că a venit când nu mai credeam că e posibil să devin mamă”.

„Rămâne și acum peste timp, una din puținele cântărețe de muzică ușoară orientate către zona rock. O admiram foarte mult, era foarte modernă. La multe din concursurile de muzică ușoară pe care le prezint în ultimii ani, mulți tineri cântăreți își aleg piese lansate de Laura Stoica. Asta m-a uimit. Semn că ea, după atâta timp, rămâne o interpretă modernă. Tinerii îi caută piesele, le ascultă. E o dovadă că Laura Stoica e perenă și rămâne în circuitul muzicii cu piesele ei”, își mai amintește Octavian Ursulescu.

 „Cândva spuneai că n-ai atins o stea, acum tot cerul e de partea ta”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel