Laura Kovesi, procuror şef european. Procedura de selecţie, în impas după anunţul retragerii lui Bohnert

Laura Codruţa Kovesi mai are de aşteptat până va afla dacă va deveni sau nu procuror şef european. Procedura de selecţie este îngreunată de posibila retragere din cursă a lui Bohnert, anunţată de preşedintele francez, Emmanuel Macron. Asta pentru că, în mod normal, procurorul şef trebuie ales dintre doi candidaţi, unul propus de Parlament şi unul de Comisia Europeană. 

"Dacă s-ar retrage din cursă, noi am fi obligaţi să propunem un alt candidat în locul lui. Nu putem dezavantaja nici candidaţii care au trecut deja de procedură, asta e părerea mea. Dacă unul s-ar retrage, nu îi putem exclude din start pe ceilalţi, ar fi incorect, pentru că asta ar însemna că un candidat îi poate sabota pe ceilalţi, retrăgându-se. Dacă Bohnert se va retrage, probabil locul său va fi luat de un alt candidat. Vom analiza, în comisia LIBE, dar şi în consiliu, să vedem ce se va face!", a declarat fostul preşedinte al LIBE, Claude Moraes, pentru Antena 3. 

În urmă cu o săptămână, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că a fost înştiinţat de Emmanuel Macron că Jean Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Kovesi la şefia EPPO, va fi retras din cursă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel