Laura Kovesi, acuzată de şantaj. Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor, atac dur

Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor, o acuză pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror şef al DNA, de represiune nedreaptă şi de şantaj. Acesta a depus în acest sens o plângere la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. 

"Declaraţiile Laurei Kovesi au influenţat în mod direct finalitatea procesului. O bună parte din lucrurile prezentate nu erau foarte bine cunoscute sau foarte bine înţelese în general, ca mod de desfăşurare, ca ilegalităţi şi ca mod de răspundere a fiecărei instituţii a statului. În acest proces nu a funcţionat separaţia puterilor în stat, valabil pentru toate procesele din România.

Principalele probleme legate de Kovesi au avut loc în perioada 1 iunie-8 august 2014, pentru că după arestarea judecătorului Stan Mustaţă, dna Kovesi discută despre nevoia accelerării acestui proces, nevoia unei decizii rapide în acest proces, pentru că, vezi doamne, faptele s-ar prescrie în 2014. Un mare fals! Pentru că faptele noastre se prescriu în 2021, conform Noului Cod Penal sau 2022, conform vechiului Cod Penal. Cu toate acestea, dna Kovesi a invocat nevoia accelerării. Totul a avut repercusiuni, din păcate", a declarat Sorin Pantiş la Antena 3. 

Plângerea împotriva Laurei Kovesi la SIIJ a fost formulată încă din martie 2019, astăzi având loc audierea fostului ministru al Comunicaţiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel