Laura Codruța Kovesi, primele declarații după acuzațiile lui Sebastian Ghiță

Laura Codruța Kovesi a ajuns la Ministerul Justiției. 

Procurorul-șef al DNA a fost convocat la Ministerul Justiției la ora 12:00. La intrarea în instituție, la 12:50, Laura Codruța Kovesi a afirmat că ”o să răspundă când iese”. 

Procurorul General, Augustin Lazăr și procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, au fost, de asemenea, convocați. Ministrul Justiției vrea să-i consulte pe cei trei șefi cu privire la o serie de proiecte de legi și la bugetul celor trei instituții.

DCNews vă va transmite declarațiile Laurei Codruța Kovesi. 

- Să lăsăm lucrurile ridicole, gen `cucuvele mov` și ale culori și șefi de la CIA. 

- Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecate, un inculpat fugar față de care am făcut încă din cursul anului trecut, încă din aprilie, când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA și a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar, prin afirmații denigratoare și tendențioase, ca atare nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu vreau să intru în dialog cu acesta. 

- În ceea ce privește atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de justiție, sunt atacuri făcute de inculpați, cercetați în dosarele DNA, trimiși în judecată sau chiar condamnați de DNA sau persoane care-i susțin. Atacurile sunt făcute pentru că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. 

- Aceste atacuri au continuat. 

- Doar la sfârșitul anului trecut, am făcut peste 14 sesizări la CSM, cu privire la afirmațiile tendențioase, denigratoare, mincinoase, uneori chiar ridicole ale inculpaților pe care i-am cercetat, am sesizat CNA pentru 12 emisiuni și-n cursul zilei de astăzi am reluat, din nou, dialogul instituțional cu CSM și cu privire la afirmațiile care au apărut în cursul lunii decembrie și la începutul acestui an în spațiul public. 

- La venire m-ați văzut cu un biblioraft cu documente. Conține toate demersurile instituționale pe care le-am făcut cu privire la aceste afirmații. 

(...)

Laura Codruța Kovesi nu poate să confirme informațiile cu privire la fuga lui Sebastia Ghiță. A precizat următoarele: 

- În acest dosar, am dispus măsura controlului judiciar și am instituit obligația de a nu părăsi țara. Am dispus efectuarea unei supravegheri operative către Poliția Română, pe care dvs o cunoașteți ca filaj. Toate aceste măsuri trebuiau implementate de către structurile MAI, răspunsul trebuie să-l dea MAI, cum a reușit să scape de filaj, cum a reușit să se ascundă. Noi ne-am luat măsuri de precauție, nu aveam indicii concrete, e o măsură pe care procurorul de caz a dispus-o. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel