Laura Codruța Kovesi, șefa DNA: Niciodată nu o să încerc să aflu cum am fost numită

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, joi, că niciodată n-a întrebat care au fost circumstanțele numirii sale în această funcție, iar disputele legate de cine a fost numită și cum a numit-o au lăsat-o indiferentă. 

Întrebată, joi, într-un interviu acordat pentru Adevărul, care au fost circumstanțele numirii sale la DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat: "Nu, nu m-am lămurit. Citeam și eu în presă: ba eram propusă, ba nu eram propusă. După ce s-a formulat propunerea la Consiliul Superior al Magistraturii, am fost sunată de un consilier al premierului care m-a întrebat dacă îmi exprim consimțământul. N-am întrebat niciodată care au fost circumstanțele numirii mele, nu cunosc dacă a fost dorința ambasadorilor, a premierului sau a președintelui. Cred că experiența profesională și rezultatele m-au recomandat pentru această funcție", a precizat șefa DNA.

În acest context, în cadrul interviului s-au menționat declarațiile Elenei Udrea, potrivit cărora fostul lider al PMP ar fi negociat numirea ei la DNA cu premierul Victor Ponta.

Udrea: Am intervenit la Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA

"Aceste dispute legate de cine m-a numit și cum m-a numit m-au lăsat indiferentă. Niciodată nu o să încerc să aflu cum am fost numită, cine a stat la baza acestei propuneri, cum sau de ce a făcut-o", a replicat procurorul șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi, prima declarație despre chemarea lui Victor Ponta la DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel