Laude pentru fetele de la FedCup. "Ce am văzut la Rouen a fost mai mult decât tenis!"

Echipa României. foto: Romania Fed Cup Team
@romaniafedcup - FB
Echipa României. foto: Romania Fed Cup Team @romaniafedcup - FB

Tenismenul român Horia Tecău a avut numai cuvinte de laudă la adresa fetelor din echipa de FedCup a României. Acesta a lăudat dăruirea cu care au jucat Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu şi consideră performanta tricolorelor "o mare performanţă", deşi acestea au ratat dramatic calificarea în finală. 

Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis.. A fost suflet, pasiune, atitudine, dăruire, asumare, responsabilitate. Asta este deja o mare victorie! Ca sportiv, sunt inspirat de dăruirea acestei echipe, de efortul Simonei, care şi-a luat rolul de lider şi a luptat cu tot ce a avut! De efortul întregii echipe!, a scris Tecău.

Tecău, numărul 36 mondial la dublu în prezent, a avut cuvinte de laudă şi despre căpitanul Florin Segărceanu, în timp ce despre suporterii români a spus că sunt uriaşi.

Antrenorul din mine e inspirat de calmitatea, asumarea şi prezenţa lui Florin Segărceanu! Ce echipă a format! Unele înlocuite, altele accidentate, trăind momentul şi susţinându-se până la capăt. Îşi doreau să fie acolo una pentru cealaltă. Mare lucru! Şi, nu în ultimul rând, ca suporter, am fost inspirat de susţinerea neobosită, necondiţionată a unui grup de suporteri ‘uriaşi', la Rouen şi peste tot în lume. 'Aţi ridicat standardul! Noi, restul, ce hotărâm să facem? Ce luăm din această experienţă? Cu ce atitudine continuăm? E doar alegerea noastră!, a concluzionat componentul echipei de Cupa Davis a României. 

Franţa a învins România cu 3-2 

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4, într-un meci cu o imensă încărcătură emoţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel