Laszlo Andor, comisar european: Germania le face rău vecinilor. Trebuie să mărească salariile

Laszlo Andor, Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, face rechizitoriul greșelilor Germaniei, a cărei politică "dăunează vecinilor" săi.

Ungurul crede că este neapărată nevoie ca Germania să crească salariile angajaților în linie cu productivitatea.

"Ar fi foarte important ca Germania să-şi multiplice investiţiile publice, să-şi stimuleze cererea şi să reducă excedentele comerciale excesive, care le fac rău vecinilor săi europeni. În vederea atingerii acestui obiectiv, o schimbare a politicii salariale este indispensabilă din punctul de vedere al Comisiei", într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt care urmează să fie publicat duminică, conform lesoir.be.

"Creșterea salariilor a rămas în urmă în comparație cu evoluția productivității" de mai bine de zece ani în Germania, a criticat Andor. "Ar fi bine dacă salariile ar crește simetric cu productivitatea".

Dezbaterea privind mărirea salariilor a fost revitaizată de curând în Germania. Preşedintele Bundesbank Jens Weidmann a apreciat că salariile au o marjă de creştere de 3% în această ţară în care, în unele locuri "ne aflăm aproape într-o situaţie de ocupare completă a locurilor de muncă".

Într-o zonă euro care se află în continuare într-o stagnare economică, unor europeni le-a venit ideea că o mică stimulare a salariilor germane ar fi benfică tuturor, corectând astfel diferenţa de competitivitate şi stimulând totodată puterea de cumpărare a gospodăriilor din cea mai mare piaţă a zonei.

Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel