Larisa Maria Nechita reprezintă România în finala internațională a concursului "Teza mea în 180 de secunde" la Dakar, în Senegal

Finala internațională a concursului « Teza mea în 180 de secunde » (MT180) va fi organizată în premieră de la crearea sa în 2012 în Africa subsahariană, la Dakar, de către Ministerul Învățământului Superior, al cercetării și al Inovației din Senegal și Agenția universitară a Francofoniei (AUF).

Optsprezece doctoranzi francofoni din lumea întreagă și din diferite discipline se vor înfrunta pe scena Marelui Teatru Național din Dakar joi, 26 septembrie 2019, începând cu ora 18.00. Fiecare candidat are la dispoziție 180 de secunde și un singur slide pentru a-și prezenta rezultatele cercetării doctorale într-o manieră clară și convingătoare. Un singur obiectiv trebuie atins: audiența să înțeleagă subiectul de cercetare în numai 3 minute.

România va fi reprezentată la acest concurs de către Larisa Maria Nechita, desemnată cea mai bună doctorandă francofonă a anului 2019 pentru prezentarea subiectului său de cercetare. Doctorandă a Universității „Lucian Blaga" din Sibiu, Larisa Maria studiază obstacolele lingvistice și culturale care pot apărea în procesul de interpretariat simultan, titlul tezei sale fiind „Transferuri culturale, calitatea discursului și gestiunea erorilor în activitatea de interpretariat în cadrul conferințelor".

Cele trei ediții din țara noastră

Cele trei ediții din țara noastră au fost organizate de Agenția Universitară a Francofoniei în Europa centrală și orientală, Institutul Francez din România și Ambasada Franței. AUF este partenerul concursului « Teza mea în 180 de secunde » MT180 pentru al 5-lea an consecutiv. Din cele optsprezece finale naționale organizate în lume, AUF a co-organizat treisprezece în Benin, Bulgaria, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeș, Egipt, Gabon, Liban, Madagascar, Republica Democrată Congo, România, Senegal și Tunisia.

Finala va fi transmisă în direct de către RTS, pe situl concursului https://mt180sn.org, dar poate fi urmărită și pe Twitter #MT180.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel